Чисти раце – здраво дете! :)

Миењето раце е најдобар начин да се избегнат настинките и грипот. Научете ги дечињата да ги мијат рацете често и подолго, и дома и на училиште,  бидејќи ваквата практика може да ја намали веројатноста за појава на настинка и грип за некои 25% (според  истражување на Светската здравствена организација).

Dr.Theiss_Soveti_01

 

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s