Во зима – што повеќе надвор!

Не сите работи кои ни ги кажувале бабите се точни :). Доктор Тајс советува дека во зима е подобро децата да поминуваат повеќе време на чист воздух (на пр. надвор на снег), одошто внатре во многу затоплена просторија. Тоа е така од проста причина што настинките и грипот се предизвикани од вируси, кои се развиваат и се размножуваат побрзо на високи температури! Со други зборови, поминувањето време на чист воздух може само да ги спречи вирусите да предизвикаат настинка. 🙂

Dr.Theiss_Soveti_02

 

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s