Јога за детокс

Знаете ли дека еден од најдобрите начини за чистење на телото од токсини е вежбањето јога? Добар дел од јога-позициите како кучето што гледа надолу (на сликата) ја подобруваат циркулацијата во телото и ги раздвижуваат течностите во лимфните јазли, а воедно ги забрзуваат дигестивните процеси. Плус, со јога може да се занимава целото семејство. 🙂

blog 15 noe 2015

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s