Поздрав на сонцето

blog 5 apr 2015Поздравот на сонцето е секвенца од јога позиции која треба да се прави во правец на сонцето, секој ден во зори, на залез на сонцето, или воопшто наутро кога ќе се разбудите. Зошто е поздравот на сонцето одличен начин да се разбудите и да го започнете денот?
Затоа што така го будите целото тело, се истегнувате и им велите „добро утро“ на сите ваши мускули. Тоа е исто така одличен начин да ги дознаете ограничувањата на вашето тело, бидејќи наутро се чувствуваме и најнеподвижно и на нашите мускули им треба загревање.

pozdrav

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s