Цинк – здравствени придобивки

Каде го има цинкот и како е тој добар за нашето здравје:

  1. Го зајакнува имуниот систем
  2. Ги штити клетките од слободните радикали
  3. Добар е за здравјето на кожата, помага при лекување на акни, егземи, дерматитис…
  4. Игра важна улога во контролата на дијабетесот и регулирањето на шеќерот во крвта
  5. Го подобрува видот
  6. Го подобрува либидото

blog09

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s