Витамин Б – здравствени придобивки

Каде го има витаминот Б6, која е неговата функцијата и придобивките за здравјето:

– одржување на здрава мозочна функција

– голема улога при синтетизирање на антителата кои се важни за борба против повеќе болести

– одржување на нормална функција на нервите

– помош при формирање на црвените крвни зрнца

– помош при разградување и апсорбирање на протеините во организмот

– ефикасен при симптоми на ПМС

– одржување на здравјето на кожата, косата и ноктите

 

blog06

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s