Учењето е песна со витамини и минерали

Летниот распуст заврши, а сега е време за враќање на училиште. Ова е и одличен период децата да воспостават рутина на здрава исхрана и редовен внес на витамини и минерали, кои се многу важни за секојдневните активности: учење, концентрација, а со тоа и добри оценки.


Dr.Theiss_Mali_Soveti_Septemvri-1Истражувањата покажуваат дека децата на кои им е здодевно на час, што се немирни, не внимаваат или имаат слаба меморија, се најчесто оние кои имаат лоши навики за исхрана. Но, во моментот кога ќе се избере здрава храна и ќе се внесат дополнително потребните витамини и минерали, перформансите на децата се подобруваат.

Мултивитамол сирупот со формула Л 6+ на Д-р Тајс е мултивитамински препарат со лизин и лецитин, кој е наменет за подобрување на работната способност и концентрацијата. Тој идеално ги надополнува дневните потреби за витамини, а особено е прилагоден за децата во школска возраст.

 

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s