Совети за трчање на дожд

Како да не престанете со вашиот тренинг и да трчате и на дожд? Врнежливото време не треба да ве демотивира, единствено што може да ви помогне да уживате во трчањето на дожд се неколку важни совети 🙂
AllgaSan_Soveti_Oktomvri-21. Облечете се во неколку слоеви, но никако немојте да се облечете премногу. Најважно е најдолниот слој да биде од ткаенина која ќе ја впие потта и влагата, а најгорниот слој да е водоотпорна јакна со материјал кој дише. Не ставајте повеќе од три слоеви, кога ќе почнете да трчате треба да ви биде малку студено, а не топло.


2. Носете капче или качулка со штитник, така дождот нема да ви оди во очите и ќе гледате подобро додека трчате


3. Одберете патики за трчање кои се направени од водоотпорен материјал.


4. Прилагодете ја брзината на трчањето. Кога времето е врнежливо и се околу е лизгаво, треба да трчате побавно и повнимателно. Немојте да трчате брзо, лизгавиот терен дополнително прави отпор и повеќе ги активира мускулите.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s