Добар сон за добро здравје

Во периодот на настинки и грип најважно е да се спречи опаѓањето на имунитетот, а еден од најдобрите начини е – доволно сон! Недостатокот на сон го зголемува дури двојно ризикот од појава на настинка или грип кај децата. На бебињата им се потребни околу 14 часа сон во текот на денот, а на дечињата од претшколска возраст – околу 12 часа сон.

Dr.Theiss_Mali_Soveti_Oktomvri-2

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s