Витамин A – здравствени придобивки

Витаминот А се содржи во повеќе овошки и зеленчуци, а придобивките кои ги има за нашето здравје се бројни:

– ги зајакнува коските и забите

– го штити видот

– ја одржува кожата здрава и еластична

– претставува моќен антиоксиданс кој се бори со слободните радикали

– го зајакнува имуниот систем

– ги намалува ризикот од срцеви заболувања

blog04

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s