Вежба за истегнување на задна ложа

Трчачи, еве една задолжителна вежба за истегнување на задна ложа. Истегнувањето на овие мускули е многу важно за спречување на повреди и болки во колената. Со оваа вежба воедно ги опуштате и рамената.

Застанете и фатете ги рацете зад грбот, а потоа полека спуштете се во положбата на сликата. Опуштете ги рамената и грбот. Останете во оваа положба 30 секунди, а потоа полека вратете се во стоечка положба.

blog11

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s