Алгасан по стапките на Крали Марко

Викендот на 24 и 25 септември во Прилеп се одржа еден од најпознатите аутдор настани во Македонија, најголемата трка во планинско трчање Крали Марко Треилс, традиционално подмачкан од Алгасан. 🙂

 

Со преку 400 натпреварувачи од вкупно 14 земји во четири трки: Крали Марко Ултра Треил во должина од 90 километри, Камена Баба Треил во должина од 31 км, Трескавец Треил во должина од 16 км и детската трка Маркукуле треил, во неверојатно позитивна и мотивациска атмосфера, дополнето со прекрасната, живописна природа и уникатноста на теренот, ова шесто издание на КМТ прерасна во сериозна ултрамаратонска трка од меѓународен карактер.

вечерта на 24 септември, собирање на учесниците од Ултра треилот
14500307_1191985860823921_7746815479628491798_o
Ииии, нинџите го почнуваат најјакото патешествие 🙂

 

14500204_1192748220747685_1812903939075173058_o
подготовки за започнување на Трескавец и Камена баба треил: подигање на стартни пакети, дружење, загревање…

 

А за загревањето е задолжена Елена Бубало

 

14481934_1192749934080847_6397716321115654062_o
По стапките на Крали Марко 🙂

 

14567386_1196972063658634_8173195464581061833_o
и најмалите тркачи тргнаа од стартот

 

Победници на трките беа:

 

Крали Марко Ултра Треил 90К 4300D+

 

Марија Митева Николова – Бугарија – 13:04:23

Мери Мирческа – Македонија – 15:29:52

Десислава Цветанова – Бугарија – 18:38:37

 

Иваило Атанасов – Бугарија – 12:14:57

Александер Спасов – Бугарија – 13:04:10

Константин Александров Атанасов – 13:04:14

14556592_1196935513662289_6112372751120448162_o
Иваило Атанасов, победник на Ултра треилот

 

14542324_1196958730326634_8933126201453026877_o
а на финишот, Алгасан е тука да подмачка и да опушти 🙂

 

 

Камена Баба Треил 31K 1250D+

 

Одри Вурхес – САД – 3:53:21

Тања Стојановски – Србија – 3:55:18

Сања Каваз – Босна и Херцеговина – 4:05:05

 

Александар Стојкоски – Македонија – 3:00:56

Александар Кирковски – Македонија – 3:05:01

Филип Симоновски – Македонија – 3:05:01

 

Трескавец Треил 16К 800D+

 

Бојана Наумовска – Македонија – 1:54:34

Милена Чкрипеска – Македонија – 1:56:44

Мери Чкрипеска – Македонија – 1:59:42

 

Атанас Анчевски – Македонија – 1:25:31

Петар Анакијев – Македонија – 1:38:09

Димитар Петровски – Македонија – 1:38:11

 

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s